Jirka Vierimaan koulutus 12.10.2019

Jirka Vierimaan koulutus 12.10.2019

Sujuvuus – yhteistyötä ilman roskia ja repsahduksia.

Jirka Vierimaa (jirkavierimaa.fi)

Eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija (Treen yliopisto) Jirka Vierimaa tulee pitämään airiskoirakoille koulutuspäivää Koirakoulu Rallitassun tiloihin Nurmijärvelle (Kauppanummentie 8) lauantaina 12.10. klo 10 – 16.

Parhaiten tutustut Jirkaan, hänen taustaansa, koulutuksen sisältöön ja koulutusmetodeihin visiteeraamalla Jirkan kotisivulla, jirkavierimaa.fi. Jirka on tuttu kouluttaja Tampereen seudun lisäksi Hgin ja Turun koirakeskuksissa. Jirkan treeneissä harjoitellaan mm. ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, vireenhallintaa ja pureudutaan koirakkokohtaisiin ongelmatilanteisiin. Jirka itse toteaa kotisivullaan: ”Opetan ihmisiä käyttämään positiivisen vahvistamisen menetelmiä arjessa, harrastuksissa ja työssä eläinten parissa.”

Koulutuspäivään voidaan ottaa 10 airiskoirakkoa – pentuja, nuoria ja aikuisia; koti- tai harrastuskoiria. Varmasti jokaisella on arjessa tai koulutuskentillä haasteita, joihin toivoisi pätevän koutsin apua ja evästystä. Juuri näihin haasteisiin voidaan koirakkokohtaisissa treeneissä pureutua. Jokainen koirakko saa vuorollaan noin 20 min treeniajan – kukin omien haasteidensa ja tarpeidensa mukaan. Tai jos hommat sujuvat ongelmitta, lienee uusia tavoitteita helposti keksittävissä ;o).

Ohjelma tarkentuu lähempänä ko. ajankohtaa, mutta koulutuksen runko on ohessa. Jokainen osallistuja saa luentopaketin ja valmistautumisohjeet etukäteen. Voitte mietiskellä, mitä asioita haluaisitte nostaa Jirkan kanssa keskusteluun ja treenata. Onko kysymyksessä esim. jokin toiminnallinen ongelma, jonka olette kohdanneet harrastuslajissanne – tai vaikkapa vain arjen haasteiden kohtaaminen

  • klo 10-10:30 Aloitusluento, teemana sujuvuus
  • klo 10:30-11:30 Koulutuskeskustelu, esimerkkejä sujuvuuden soveltamiseen erilaisissa käytännön tilanteissa
  • klo 11:30-12 Yksilöllisistä treeniaiheista sopiminen ja mahdollisuus pieneen taukoon sekä valmistautumiseen
  • klo 12-16 Koirakkokohtaiset treenivuorot.

Näin Jirka itse kuvaa koulutusta: ”Sujuvuus on tekninen termi, mutta erittäin käytännöllinen ja sillä kuvataan oppimisen yhtä tärkeintä yksityiskohtaa. Jos koira esimerkiksi lelusta irrottaessaan reagoi heti, kun sille sanotaan “istu”, silloin tuossa kohdassa on sujuvuutta. Jos koira taas irrottaessaan lelusta ohittaa istu-vihjesanan ja hyppääkin uudestaan lelun perään ja istuu vasta, kun olet laittanut lelun taskuun, silloin sujuvuutta pitää harjoitella. Tästä siis on kyse, palkkion jälkeisestä hetkestä, jolloin toiminta joko jatkuu tai keskeytyy. Sama juttu hihnassa kulkemisessa, silloin ei ole sujuvuutta, jos koira vetää hihnan päässä ja käy vain nopeasti hakemassa taluttajalta namin ennen hihnan päähän uudelleen kiitämistä. Sujuvuudesta pitäisi saada siis koiralle oma-aloitteinen juttu, jotta sitä ei tarvitsisi ohjata jatkuvasti namit ja lelut kädessä sekä koko ajan kehuen ja huomioiden. Kun tällaisen termin ympärille kiedotaan kokonainen koulutuspäivä, kaikki luultavasti harjoittelevat hyvin erilaisia asioita.”

Ilmoittautua voit välittömästi osoitteessa saty.koulutus@gmail.com. Varmistat paikkasi maksamalla  osallistumismaksun SATYn tilille (FI25 1350 5000 0730 18); viimeistään 27.9.2019 mennessä (viite: JirkaV).

HUOM. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Hinta SATYn jäsenille on 40 €/ koirakko; kuuntelijat  20 €. Hinta SATYn ulkopuolisille 60 €.

                   Nyt joukolla mukaan oppimaan uutta ja hakemaan potkua treeneihin!