Tiedote jäsenille (23.5.2019)

Tiedote jäsenille (23.5.2019)

SATY:n jäsenet!

 Yhdistyksen kevätkokouksessa esille otettiin aiheellisesti se tosiasia, että yhdistyksen tilinpäätös edellyttää muutosta kulurakenteeseen. Syy tähän on ollut selvä: Karvakuono –lehden taitto- painatus- ja postikulut ovat olleet vuosittain enemmän kuin jäsenmaksu-  tuotot. Yhdistyksen talous ei yksinkertaisesti kestä neljää paperilehteä vuodessa.

Tilanne on tuttu monille rotujärjestöille: jäsenmäärät ovat laskevia, ihmiset eivät enää halua sitoutua samalla tavalla jäsenyytensä kautta. Toisaalta lehdentekokustannukset kaikkineen ovat nousseet. Moni rotujärjestö on reagoinut tähän. Osa on jättänyt kokonaan pois paperilehden ja on siirtynyt digilehteen.

Hallitus on miettinyt tilannetta oman yhdistyksemme kohdalla ja päättänyt, että ainakin seuraavat tämän vuoden Karvakuono –lehdet julkaistaan digilehtinä (numerot 2. ja 3.) yhdistyksen kotisivuilla! Perusteluna on se, että tällä saamme yhdistyksemme kustannusrakenteen kuriin tämän vuoden osalta. Samalla mietimme tulevia vuosia: onko mahdollista saada lehdentekokustannuksia alaspäin, riittäisikö esim. kolme paperilehteä vuodessa. Syyskokouksessa otetaan lehtiasia käsittelyyn.

Digitaalinen lehti tarjoaa toki paljon etuja. Iso etu on se, että se voidaan toteuttaa värillisenä. Sen tekeminen säästää aikaa, turhaa työtä, ja jatkossa voimme toimia ketterämmin ja suunnitelmallisemmin digitaaliseen maailmaan siirryttäessä. Monet edut ovat myös vaikuttaneet siihen, että moni koiraharrastusyhdistys on siirtynyt digiin.

Tulemme lähettämään jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille kesäkuun alussa kirjeen, joka sisältää salasanan kotisivun uuteen `Vain jäsenille` –osastoon. Osastosta löytyy sekä pdf –muotoinen Karvakuono että jatkossa muutakin, vain jäsenille tarkoitettua materiaalia.  Salasanan saa tarvittaessa myös yhdistyksen sihteeriltä (saty.sihteeri@gmail.com) sähköpostiviestillä. Karvakuonon aineisto- ja julkaisupäivät säilyvät ennallaan.

Maksamattomia jäsenmaksuja on vielä jonkin verran. Voitko ystävällisesti suorittaa maksun 31.5. mennessä ( yhdistyksen säännöt: jäsen, joka ei maksa kuluvan vuoden jäsenmaksua kesäkuun loppuun mennessä, katsotaan eronneeksi ). Jäsenkirje ( mukana salasana) lähtee toukokuun lopun jälkeen niille jäsenille, jotka ovat maksaneet vuoden 2019 jäsenmaksunsa.

Parhain Airisterveisin

Hallitus